Závažná porucha výtahu

06.07.2019 18:53

Vzápětí po zaplavení výtahových šachet spodní vodou počátkem letošního června začaly další problémy s výtahy.  

Po jednáních Ing. Bořka Řezaniny se servisní firmou Schindler (provedeny kontroly a vydáno doporučení) odesílá dne 20. 6. 2019 tento e-mail:

Dobrý den,
V příloze posílám objednávku samomazů pro výtahy Herčíkova 4.
Dále prosím o důkladnou kontrolu "Velkého" výtahu. Při jízdě strašlivě rachotí, zní to jako by měl vyjet z vodících kolejí.
Děkuji předem za vyřízení.
S pozdravem 
Ing. Bořek Řezanina
SVJ Herčíkova 4

 

Následujícího dne vyskočila protiváha výtahu z kolejniček, které přitom pokroutila. Výtah je mimo provoz. Dne 26. 6. přichází od firmy Schindler e-mail:

 

Subject: Cenová nabídka - Demontáž a montáž vodítek protiváhy výtahu Herčíkova 2492/4, 602 00 Brno-Královo Pole - velký

Dobrý den pane Řezanino,
na základě diagnostiky technika Vám v příloze zasílám cenovou nabídku na opravu výtahu Herčíkova 2492/4, 602 00 Brno-Královo Pole - velký. Jedná se o nutnou demontáž a montáž vodítek protiváhy výtahu, výměnu konzol a kotvení, výměnu vodítek protiváhy kotvení, vedení protiváhy a samomazů. Součástí cenové nabídky je také stavba a doprava lešení na celou výšku šachty.

Předchozí potvrzenou objednávku na výměnu samomazů bychom samozřejmě stornovali. Po potvrzení objednávky je možno opravu zahájit co nejdříve.

Přeji pěkný den
S pozdravem
Darina Jelínková | Oblastní vedoucí servisu

Fotodokumentace přiložena

 

Obratem je potvrzena objednávka. Cena: 407 tisíc.

Můžeme jen doufat, že menší výtah bude fungovat po dobu plánované opravy odhadované přibližně na jeden měsíc. Byť signalizuje podobné problémy, které nastaly u většího výtahu.

FJ