Problém se zamykáním hlavního vstupu

28.07.2017 16:03

 

Řadu měsíců řešíme problémy se zamykáním hlavního vstupu do domu a funkčností domovního audiosystému. Závady jsou způsobovány vesměs vandalským chováním některých zde bydlících osob či jejich návštěv. Prudkým trhnutím dveří se jim dveře podaří otevřít a tím dochází k narušení systému.  

Řádný bydlící na prvý pohled závadu ani nepozoruje: po přiložení čipu se rozsvítí zelená kontrolka na zvonkovém tablu a zámek ve dveřích cvakne. Pak dveře otevírá. Do chvíle než zjistí, že někdo přijde zvenčí ke dveřím a otevře si je bez použití čipu nebo klíče. Stavoprojektou jsme v březnu nechali vyměnit “vychozenou“ mechanickou zámkovou vložku. Na opravu elektronického systému přijel letos pracovník firmy Šetři světlem, která instalovala domovní audiosystém, nejméně 5x. (Zatím opravy řešíme přátelsky – jako záruční). Vyměnil už i základní desku ve zvonkovém tablu. Zamykání sice chvíli zase funguje, je však narušeno spojení mezi zvonkovým tablem a domovními telefony. Proto musíme jezdit našim návštěvám otevírat vstup do domu.

Doufejme, že k nápravě dojde po instalaci tzv. samozamykacího zámku, na které jsme se dohodli. Obě zúčastněné firmy na tom již spolupracují. 

FJ

 

Oprava zamykání hlavního vstupu a zprovoznění domovního audiosystému dokončeny

V pondělí dne 31. 8. namontoval pan Jelínek ze Stavoprojekty samozamykací zámek. Následně bylo možné odemykat vstupní dveře  jen klíčem. V sobotním odpoledni dne 5. 8. zprovoznil pan Vodička z firmy Šetři světem, v tropickém vedru a za  vydatné spolupráce své ženy, elektrickou část zamykacího systému. Opět je možné otvírat dveře nejen klíčem, ale i čipem. Po instalaci nové základní desky do zvonkového tabla začalo fungovat též otvírání vstupních dveří do domu z bytových telefonů. 

FJ