Nabídka registrace webových stránek SVJ

02.10.2014 17:54

Před chvílí mi přistál v poště e-mail následujícího znění:

Dobrý den,
dovoluji si Vám představit informační systém jménem Vlastnikbytu.cz, který je určen pro společenství vlastníků bytových jednotek. Jinými slovy se jedná o web, do kterého mohou nahlížet pouze členové SVJ pod přístupovým heslem.
Registrací Vašeho SVJ na stránkách www.vlastnikbytu.cz <https://www.vlastnikbytu.cz/> získá každý člen dokonalý přehled o dění v domě. Systém také umožňuje jednodušší komunikaci mezi členy SVJ a snadné uchovávání společných dokumentů, na které se může každý člen Vašeho SVJ kdykoli podívat a být tedy v obraze. Mezi další funkce systému Vlastnikbytu.cz patří:
Ankety a hlasováníPlánování schůzíPřehled všech členů SVJHlášení závad a poruchUkládání dokumentů do složek 
Registrace je opravdu jednoduchá a zabere pár vteřin. Díky zadaným údajům při registraci Vám do systému vložíme seznam členů Vašeho SVJ. Následně je nutné od všech členů získat emailové adresy, na které jim budou zaslány údaje, pomocí kterých se přihlásí do systému Vlastnikbytu.cz. 
 Abyste si mohli udělat představu o tom, jak Vlastnikbytu.cz funguje, vyzkoušejte si měsíční užívání zdarma. V případě dalšího zájmu je po uplynutí této doby potřeba uhradit roční poplatek 690 Kč za užívání systému a všech jeho funkcí pro celé SVJ. Pokud má Vaše SVJ například 20 členů, za měsíc každý z nich zaplatí 2,9 Kč. 

S pozdravem,Bc. Petr Malinkovičinfo@vlastnikbytu.czwww: https://www.vlastnikbytu.cz/

 

Aniž bych nabídku konzultoval s mými kolegy ve výboru, odpověděl jsem toto:

Milý pane,
téměř před dvěma roky jsem se rozhodl založit pro naše SVJ webové stránky. Samozřejmě jsem nahlédl na řadu dostupných webových stránek různých SVJ. A právě to co Vy nabízíte, mne odradilo od podobných projektů. Jsem pro naprostou transparentnost ve všech směrech a volit variantu, kdy na stránky SVJ může nahlédnout pouze jeho člen po zadání přístupového hesla je na míle vzdálen od mé koncepce. Mí dva kolegové ve výboru neměli proti ní námitek.
Dalším momentem je Váš požadavek na sdělení e-mailových adres vlastníků jednotek. Sdělení tohoto údaje požadují správci webových stránek podobných Vašemu projektu. Na rozdíl od mého tvrzení o naprosté transparentnosti, považuji e-adresu za ryze osobní údaj. Všem vlastníkům jednotek to zaručuji a dokonce jsem tuto formulaci vložil do nového znění stanov našeho SVJ.    
Řadu informací posílám „mým“ vlastníkům na jejich e-adresy. Vždy jsou to individuálně odesílané e-maily, takže nikdo další nevidí e-adresu jiného adresáta. Na rozdíl od Vašeho hromadně odeslaného e-mailu, kdy se každému jeho čtenáři zjeví mnoho desítek e-adres.
 Vytvořil jsem web, ne příliš profesionální, ale se všemi informacemi o dění v SVJ. Včetně detailního zveřejňování účetnictví, což nenajdete asi na žádném webu SVJ, SBD či jakékoliv organizace. Publikované informace jsou přístupné v plném rozsahu každému návštěvníků těchto stránek. Za správu webu neberu žádnou odměnu a ze společné kasy SVJ jsou hrazeny pouze registrační poplatky a prostor na webu. Celkem cca tisícikoruna ročně.
 
Zdraví Vás
František Janás


www.edice33.eu <https://www.edice33.eu/>
www.bibliofilie-edice33.cz <https://www.bibliofilie-edice33.cz/>
www.svj-hercikova-4-brno.cz <https://www.svj-hercikova-4-brno.cz/>